[ Tudnivalók

Házirend

A Ki-kötő kis csapata nevében ígérhetem, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy pihenésetek nyugodt és zökkenőmentes legyen. Ezért kérlek benneteket, hogy az alábbiakban foglaltakat szíveskedjetek betartani.

Gyakori kérdések

Kinek a legideálisabb a Ki-Kötő? Mire számíthatnak a kisgyermekes családok? Mik a foglalási szabályok? Mit rejt a reggeli kosár? Hol lehet kutyusokkal pancsolni? Melyik éttermeket ajánljuk és miért? …és még néhány gyakori kérdés…

Adatrögzítés

A hatályos jogszabályok* értelmében, a 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor…

A Ki-Kötő története

Éveken át kergettünk egy álmot, hogy családunkkal és barátainkkal találjunk és építsünk egy fészket, ahol találkozhatunk Magyarországon, ahol a gyökereinket megőrizhetjük. Ahol a gyerekek is találhatnak egy helyet, ahol időnként felhőtlenül élhetik a másságot, amit a kettős nyelvi és lelki hovatartozásukat születésük óta meghatároz. Magyar és német hon között félúton. A Ki-kötő az a hely számunkra ahol az álmok valóra válnak.

2017-es évben tettük meg az első bátor lépést, vettünk Poroszlón egy csodálatos birtokot egy nagy házzal és számos melléképülettel. A közel 100 éves kulákházat teljesen felújítottuk, a fűtés, víz és a tetőszerkezet teljesen kicserélődött. A ház funkcionálissá tétele, új helyiségek kialakítása és a ház berendezése egy évet vett igénybe. A kivitelezési munkákat Evert Brons építész helyszíni koordinálásával, gyakorlatilag online megbeszélések alapján végeztettük el. 2018 júniusában a ház átadásra került, ezt követte 2019-ben a medence építése, a lóistálló megmentése, ill. 2019 végére lezárult a kert kialakítása is. A ház azonban nem azért lett életre keltve, hogy csak mi lakjunk benne. Szerettük volna, ha más is örömét leli és nem áll sokat üresen. Ezért is döntöttünk amellett, hogy megosztjuk azokkal, akik szintén ilyen helyre vágynak és a nyugalmat és a természetközelséget keresik. Vendégfogadásra gyakorlatilag 2020 tavaszától volt hivatalosan lehetőségünk, ami pontosan egybe esett a pandémia indulásával.

Rólunk

Számunkra, a vendégház megálmodóinak a Ki-kötő a család összetartozását jelképezi. Mivel a család tagjai messze laknak egymástól, itt találtunk egy olyan helyre ahol mindannyian időről időre ki-kötünk és az egymáshoz való kötődést ápoljuk. Ez az a hely, ahol ki-kapcsolódunk és igyekszünk a zajos hétköznapoktól távol nyugodtabb vizeken evezni, ill. kikötni. Szóval a Ki-kötő ebből a szójátékból ered, ami ezeket a fent említett gondolatokat rejti.

A Family Retreat kifejezés magába foglalja egyrészt a célcsoportot, akik elsősorban a családok, ill. a magát a hangulatot, amit a hely áraszt. A visszavonulás, pihenés lehetőségét egy kreatív, inspiráló környezetben.

Mit rejt a Ki-kötő ART Stílus?

A ház berendezésénél arra ügyeltünk, hogy ne vegyünk új berendezési tárgyakat, ezzel is hozzájáruljunk az ökológiai újrahasznosítás gondolatához. Közel minden bútor már használt állapotban került hozzánk. Ezeket alakítottuk át kreatív és néha merész ötleteket követve. Így a disznóól kerítéséből került az étkező asztal kialakításra, régi katonaládából alakult át a TV-s szekrény, gördeszka világít a gyerekszobában, antik vasúti lámpák adnak kellemes fényt a nappaliban, a hintaszék egy régi originál Porsche ülésből lett átalakítva, ill. egy régi dob szolgál, tálalóasztalként. A nappali dísze az organikus építészeti stílust követő közel 3 méteres kandalló. Ez a saját terveink alapján készült, Antoni Gaudi ihletésével, helyi mesteremberek kivitelezésével. Nálunk a festményen mosoylgó pipás bácsinak igazi bajusza van és trombiták zene helyet fénnyel árasztják el a pajta 100 éves tetöszerkezetét. Ezek és még sok más különlegesség az, ami a vendégeinket megfogja, amiért minket választanak, hiszen minden sarokban rejlik valami meghökkentő, elgondolkodtató.